FOTO Ciclonul Yaas a lovit India cu vânt de peste 140 km/h. Zeci de mii de case au fost distruse

  • Ciclonul Yaas a lovit India cu vânt de 140 km/h şi valuri puternice.
  • Zeci de mii de case au fost distruse.
  • Aeroportul din Calcutta a fost înschis.
  • Peste un milion de persoane au fost mutate din calea furtunii.
352 afișări
Imaginea articolului FOTO Ciclonul Yaas a lovit India cu vânt de peste 140 km/h. Zeci de mii de case au fost distruse

Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Un ciclon puternic a distrus zeci de mii de case în estul Indiei, miercuri, şi a dus la închiderea celui mai aglomerat aeroport regional din Calcutta. Ciclonul a adus valuri puternice în zonele de coastră, fiind al doilea eveniment de acest fel în decurs de o săptămână.

Ciclonul Yaas a avut rafale de până la 140 de km/h, în momentul în care a atins uscatul, potrivit autorităţilor.

Yaas a lovit la câteva zile după ce ciclonul Tauktae a rupt coasta de vest, declansând evacuări în masă şi punând presiune pe autorităţile care luptau cu un al doilea val moral al coronavirusului, transmite Reuters. Ciclonul Tauktae a cauzat decesul a şase persoane.

Autorităţiel au precizat că peste un milion de persoane au fost mutate din calea furtunii, timp în care televiziunile au transmis imagini cu marea agitată, cu vânt puternic şi ploi care au distrus statul Odisha.

Până seara, ciclonul ar trebui să treacă Odisha şi Bengalul de Vest, transmit meteorologii.

Premierul din Bengalul de Vest, Mamata Banerjee, a spus reporterilor că aproximativ 20.000 de case şi adăposturi temporare au fost distruse.

„Nu am văzut niciodată aşa ceva”, a spus un al ministru, Bankim Hazra, după ce un val a lovit zona insulei Sagar în Portul din Bengal şi oraşul turistic Digha, unde a inundat secţia de poliţie.

Aeroportul din Calcutta a fost închis până miercuri seară.

Poliţia a precizat că a salvat 10 persoane după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în apropierea ţărmului, în districtul Jagatsinghpur, din Odisha, marţi. Baza navală Chilka monitorizează navele din zonă şi este pregătită pentru operaţiuni de salvare, a precizat Marina indiană.

Cicloanele sunt comune în Portul din Bengal în această perioadă a anului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici