FOTO, VIDEO | Un bărbat a fost împuşcat mortal în Bruxelles, după ce a atacat doi soldaţi belgieni/ Atacul, tratat ca un incident terorist

Bărbatul care a fost împuşcat vineri în centrul oraşului Bruxelles, după ce ar fi încercat să atace cu un cuţit doi soldaţi belgieni, a murit la spital, iar autorităţile tratează incidentul drept un act terorist, informează BBC.

6265 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Un bărbat a fost împuşcat mortal în Bruxelles, după ce a atacat doi soldaţi belgieni/ Atacul, tratat ca un incident terorist

FOTO, VIDEO | Un individ a fost împuşcat în Bruxelles după ce a atacat doi soldaţi belgieni

UPDATE 03.40

Atacatorul, un bărbat de 30 de ani, a murit după ce a fost transportat la spital. Unul dintre soldaţii atacaţi a fost rănit la nivelul feţei, iar celălalt la o mână.

Militarii belgieni au devenit o obişnuinţă pe străzile Bruxellesului după atacul terorist de anul trecut în urma căruia au murit peste 30 de oameni.

Biroul Procurorului Federal a precizat că individul nu era cunoscut pentru activităţi teroriste, însă a strigat ”Allahu Akbar” înainte de comiterea atacului. Incidentul este tratat ca un act terorist.

Prim-ministrul belgian, Charles Michel, şi-a exprimat susţinerea faţă de militari. “Urmărim situaţia îndeaproape, împreună cu centrul de criză”, a scris el pe Twitter.

Atacul a avut loc în centrul capitalei belgiene, pe bulevardul Emile Jacqmain.

Iniţial, autorităţile belgiene au precizat că individul împuşcat este încă în viaţă, dar se află în stare critică şi a fost transportat la spital, potrivit postului belgian RTBF.

Poliţia belgiană încă nu a oferit informaţii legate de identitatea individului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici