Fotografia care a inflamat şi mai tare spiritele în Iran: ministrului şi iubita lui fără vălul islamic, arătaţi cu degetul pe Internet

Imaginea datează din 2011, dar, în ultimele ore, imaginea ministrului iranian al Transporturilor aflat în vacanţă cu partenera sa având capul dezgolit a devenit virală pe reţelele de socializare, fiind scototită un „dublu standard inacceptabil”.

2741 afișări
Imaginea articolului Fotografia care a inflamat şi mai tare spiritele în Iran: ministrului şi iubita lui fără vălul islamic, arătaţi cu degetul pe Internet

În contextul unei situaţii deja aprinse, imaginea cu ministrul iranian al Transporturilor, un general care a fost şi ministru al Petrolului din 2011 până în 2013, a dat foc Internetului.

Fotografia datează din 2011, când cuplul a călătorit în Malaezia. Însă, pe Twitter imaginea a început să circule de câteva ore, stârnind indignarea multor utilizatori.

Jurnalista-activistă iranian Masih Alinejad menţine focul aprins de la începutul protestelor declanşate de moartea Mahsei Amini.

„Femeile sunt ucise în Iran pentru că nu poartă hijab, dar urmăriţi cum generalul-şef al Gărzilor Revoluţionare şi actual ministru al Transporturilor, Rostam Qasemi, se bucură de libertate alături de iubita sa dezvelită în Malaezia. Regimul ipocrit ucide adolescenţi pentru că merg pe străzi fără văl # MahsaAmini ».


Un dublu standard inacceptabil, mai ales în aceste zile în care autorităţile iraniene reprimă forţat, trag cu gloanţe şi aruncă gaze lacrimogene în mulţimea de manifestanţi care dau foc ţării de peste şase săptămâni.

Mahsa Amini este o fata de 22 de ani ucisă de „poliţia morală” din Iran pentru o şuviţă de păr care i-a ieşit de sub hijab.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici