François Hollande, pus în dificultate de rivalitatea dintre actuala şi fosta sa parteneră

Un mesaj de susţinere pentru un socialist disident care luptă împotriva lui Ségolène Royal, postat pe Twitter de partenera preşedintelui francez Valerie Trierweiler, a generat consternare în rândul socialiştilor şi l-a pus în dificultate pe François Hollande.

492 afișări
Imaginea articolului François Hollande, pus în dificultate de rivalitatea dintre actuala şi fosta sa parteneră

Preşedintele francez, pus în dificultate de rivalitatea dintre actuala şi fosta sa parteneră (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Aflată în dificultate în circumscripţia sa, La Rochelle (Charente-Maritime), după alegerile de duminică, Ségolène Royal, fosta parteneră a lui François Hollande i-a cerut acestuia să o sprijine pentru a câştiga în faţa disidentului socialist Olivier Falorni. Astfel, secretarul general al palatului Elysée, Pierre-René Lemas, a redactat un text scurt şi neutru de susţinere, amintind, în numele şefului statului, că "Ségolène Royal este singurul candidat al majorităţii prezidenţiale care se poate prevala de susţinerea sa", relatează Le Parisien în ediţia online.

Valérie Trierweiler actuala parteneră a şefului statului nu a fost informată în legătură cu acest mesaj, pe care l-a descoperit în presă. Cele două femei nu se suportă, iar pentru Trierweiler, susţinerea acordată de Hollande fostei sale partenere s-a dovedit a fi de nesuportat, aşa că a replicat pe Twitter cu un mesaj de susţinere faţă de disidentul socialist Olivier Falorni.

În câteva minute, mesajul a declanşat o avalanşă de comentarii negative pe reţelele de socializare, a generat ironii din partea dreptei şi crispare în rândul unor socialişti. François Hollande, pe care ea nu l-a informat, a fost şocat. "Preşedintele Republicii s-a enervat foarte tare", mărturiseşte unul dintre apropiaţii acestuia. "El este un om pudic. Ea a depăşit limitele. Acest lucru riscă să îi afecteze imaginea", a adăugat acesta.

Dar Trierweiler şi-a susţinut afirmaţiile şi a refuzat să şteargă mesajul de pe Twitter. Şi, în timp ce tabăra lui Royal o acuză de multă vreme de "obsesie", Prima Doamnă a susţinut în privat că nu a acţionat din gelozie şi că nu are nici cea mai mică îndoială asupra sentimentelor lui François Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici