Franco Frattini: Infractorii români trebuie să ispăşească pedepsele în România

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a criticat infracţiunile comise de imigranţii români, subliniind că românii trebuie să ispăşească pedepsele în ţările de origine, fără a fi anulat Acordul de liberă circulaţie Schengen, relatează pagina online a agenţiei AGI.

30 afișări
Imaginea articolului Franco Frattini: Infractorii români trebuie să ispăşească pedepsele în România

Franco Frattini: Infractorii români trebuie să ispăşească pedepsele în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spaţiul Schengen reprezintă o mare libertate, la care nu trebuie să se renunţe. Dar infractorii români trebuie să îşi ispăşească pedepsele în ţara de origine, iar România trebuie să accepte acest discurs", a declarat Frattini ca reacţie la cazul românilor reţinuţi după comiterea unui viol în apropiere de Roma.

"Potrivit datelor statistice, din rândul comunităţii române provin cei mai mulţi dintre autorii infracţiunilor comise în Italia. Ar trebui să dăm dovadă de o adevărată solidaritate europeană, fără a îndrepta degetul spre nimeni", a încheiat ministrul italian de Externe.

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost reţinuţi de carabinieri, fiind suspectaţi că au violat, în noaptea de joi spre vineri, la Guidonia (la sud-est de Roma), o tânără de 21 de ani, agresându-l pe prietenul acesteia.

Citeşte şi:

Mai mulţi români, arestaţi în Italia în cazul unui viol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici