Francois Hollande, preşedintele francez: Atacurile SUA din Siria pot fi folosite ca instrument pentru a iniţia tratativele de pace

Franţa şi restul Europei trebuie să folosească atacurile cu rachetă ale SUA din Siria drept instrument pentru a reiniţia tratativele de pace între cele două părţi, a declarat preşedintele francez, Francois Hollande, citat de presa internaţională.

359 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande, preşedintele francez: Atacurile SUA din Siria pot fi folosite ca instrument pentru a iniţia tratativele de pace

Francois Hollande, preşedintele francez: Atacurile SUA din Siria pot fi folosite ca instrument pentru a iniţia tratativele de pace (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

În cadrul unui interviu pentru reporteri francezi, Francois Hollande a afirmat că servicile secrete au sugerat că atacul cu gaz neurotoxic din Siria a fost lansat din aeronave.

Puterile occidentale şi aliaţii din Orientul Mijlociu îl acuză pe preşedintele Bashar al-Assad de atacul chimic.

Statele Unite au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile, aceasta fiind prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad.

Bombardardamentul Statelor Unite a fost o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib. Baza aeriană atacată de Statele Unite se află în zona Shayrat, în provincia Homs.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din regiunea Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane. Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici