Franţa a suspendat măsura de interzicere a burkini în zona oraşului Villeneuve-Loubet: "O încălcare gravă şi clară a drepturilor de deplasare liberă"

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză, a suspendat o măsura de interzicere a purtării burkini, adoptată de conducerea localităţii Villeneuve-Loubet, relatează BBC News online.

2243 afișări
Imaginea articolului Franţa a suspendat măsura de interzicere a burkini în zona oraşului Villeneuve-Loubet: "O încălcare gravă şi clară a drepturilor de deplasare liberă"

Măsura de interzicere a burkini în zona oraşului Villeneuve-Loubet, suspendată de un tribunal

Potrivit instanţei, interdicţia reprezintă "o încălcare gravă şi clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credinţă şi libertate individuală."

Această decizie a Consiliului de Stat ar putea reprezenta un precedent pentru alte aproape 30 de localităţi care au introdus această măsură.

Instanţa urmează să anunţe ulterior o decizie finală asupra legalităţii interdicţilor.

Un avocat a declarat că persoanele care au fost amendate vor putea sa solicite returnarea amenzii plătite.

Interzicerea burkini a suscitat dezbateri aprinse în societatea franceză şi chiar în toată lumea. Sondajele de opinie indică faptul că cei mai mulţi francezi sunt în favoarea acestor măsuri, dar pe de altă parte, musulmanii acuză că sunt vizaţi în mod incorect.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici