Franţa condamnă atitudinea Rusiei, acuzând-o că generează criză alimentară globală. Peskov: Rusia este dispusă să revină la aplicarea Acordului, dar numai dacă sunt respectate condiţiile solicitate

Administraţia Emmanuel Macron a condamnat, miercuri, atitudinea Rusiei, acuzând Moscova că generează "deliberat" riscuri asupra securităţii alimentare internaţionale prin condiţiile impuse pentru reactivarea Acordului exporturilor de cereale pe Marea Neagră.

117 afișări
Imaginea articolului Franţa condamnă atitudinea Rusiei, acuzând-o că generează criză alimentară globală. Peskov: Rusia este dispusă să revină la aplicarea Acordului, dar numai dacă sunt respectate condiţiile solicitate

Catherine Colonna- ministrul de Externe al Franţei vs Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Franţa, care susţine Ucraina în conflictul militar izbucnit prin invazia militară rusă, a acuzat Administraţia de la Moscova că amplifică "în mod deliberat" riscurile privind securitatea alimentară mondială. Rusia "nu face decât să îşi urmărească propriile interese, în detrimentul populaţiilor vulnerabile, prin majorarea preţurilor produselor agricole şi încercând să împiedice unul dintre principalii concurenţi să îşi exporte produsele", a acuzat Ministerul de Externe de la Paris, citat de cotidianul Le Monde.

Rusia a suspendat, la jumătatea lunii iulie, Acordul cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră, un tratat garantat de Turcia şi de Naţiunile Unite. Moscova a cerut facilitarea exporturilor de cereale şi fertilizatori din Rusia, precum şi reintegrarea Băncii Agricole ruse (Roselhozbank) în sistemul internaţional.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat miercuri, potrivit agenţiei Reuters, că Rusia este dispusă să revină la implementarea Acordului cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră atunci când vor fi respectate condiţiile solicitate. Subiectul a fost abordat, miercuri, într-o conversaţie telefonică, de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Potrivit Kremlinului, Putin a cerut Turciei să faciliteze exporturile ruse de cereale, fără a asuma angajamentul reactivării Acordului cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici