Franţa devine prima ţară din lume care face din avort un drept constituţional

Franţa a devenit prima ţară din lume care face din avort un drept constituţional - guvernul francez afirmând că această măsură este un răspuns la înăsprirea legislaţiei din SUA, potrivit Sky News.

461 afișări
Imaginea articolului Franţa devine prima ţară din lume care face din avort un drept constituţional

Franţa devine prima ţară din lume care face din avort un drept constituţional

Un proiect de lege care a fost adoptat de Senatul francez în urma unui vot miercuri, 28 februarie, a fost aprobat în urma unei sesiuni comune a parlamentului de luni.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat săptămâna trecută că guvernul său se angajează să „facă ireversibil dreptul femeilor de a face avort prin înscrierea acestuia în Constituţie”.

Guvernul francez a afirmat în introducerea la proiectul de lege că dreptul la avort este ameninţat în SUA, unde Curtea Supremă a anulat în 2022 o hotărâre veche de 50 de ani care îl garanta.

În introducerea la legislaţia franceză se spune: „Nu este nevoie de o lege care să fie modificată: „Din nefericire, acest eveniment (din SUA) nu este izolat: în multe ţări, chiar şi în Europa, există curente de opinie care încearcă să împiedice cu orice preţ libertatea femeilor de a-şi întrerupe sarcina dacă doresc”.

Niciunul dintre principalele partide politice franceze reprezentate în parlament nu a pus sub semnul întrebării dreptul la avort, care a fost dezincriminat în ţară în 1975.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici