Donald Trump este eligibil pentru a rămâne pe buletinul de vot

Curtea Supremă a SUA a anulat, luni, demersul statului Colorado de a-i interzice lui Donald Trump să participe la alegerile primare prezidenţiale, potrivit BBC.

926 afișări
Imaginea articolului Donald Trump este eligibil pentru a rămâne pe buletinul de vot

Donald Trump este eligibil pentru a rămâne pe buletinul de vot

În decembrie, instanţa supremă din Colorado l-a eliminat pe fostul preşedinte Donald Trump de pe buletinul de vot, invocând interdicţia prevăzută de cel de-al 14-lea amendament de a candida la alegeri pentru insurgenţă.

Dar judecătorii Curţii Supreme au fost sceptici în privinţa acestei măsuri în cadrul unei audieri din 8 februarie şi au acuzat statul că şi-a depăşit autoritatea.

Luni au decis că Trump va rămâne pe buletinul de vot.

Aceasta înseamnă că Trump poate candida marţi la alegerile primare, o zi în care ar putea aproape sigila nominalizarea republicană.

Colorado va vota alături de alte 15 state în cadrul unei competiţii maraton denumite Super Tuesday.

Este de aşteptat ca Trump, în vârstă de 77 de ani, să o învingă pe singura sa adversară rămasă, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
vot,
eligibil

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici