Franţa: Doi morţi şi peste 110.000 de locuinţe private de electricitate, din cauza intemperiilor

Ploi şi ninsori abundente s-au înregistrat duminică în centrul şi sud-estul Franţei, provocând întreruperea furnizării de electricitate către aproximativ 110.000 de locuinţe şi moartea a două persoane.

12 afișări
Imaginea articolului Franţa: Doi morţi şi peste 110.000 de locuinţe private de electricitate, din cauza intemperiilor

Franţa: Doi morţi şi peste 110.000 de locuinţe private de electricitate, din cauza intemperiilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un turist din Elveţia, în vârstă de 58 de ani, a murit în urma declanşării unei avalanşe la 1.200 de metri altitudine în trecătoarea Faucille, din munţii Jura, soţia acestuia fiind grav rănită.

În departamentul Haute-Loire, un şofer în vârstă de 50 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a pierdut controlul automobilului său, pe un drum înzăpezit.

Căderile de zăpadă au îngreunat, sâmbătă, circulaţia în tot Masivul Central. Transportul şcolar a fost interzis luni în mai multe departamente.

Potrivit companiei de electricitate ERDF, rafalele de vânt şi ninsoarea au provocat importante pagube reţelei de distribuţie şi transport a electricităţii în şase departamente din centrul ţării. În Puy-de-Dome, Aveyron, Lozere, Cantal, Haute-Loire şi în Correze, aproximativ 100.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

Compania a anunţat că realimentarea cu energie electrică au fost împiedicată din cauza "condiţiilor foarte dificile de acces".

Aproximativ 17.000 de locuinţe din oraşul Var au fost duminică private de electricitate din cauza ploilor abundente care au provocat de asemenea întreruperea circulaţiei feroviare. Mai multe trenuri care transportau peste 2.000 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici