Franţa introduce certificatul verde. Proprietarii de restaurante şi baruri pot verifica şi actul de identitate

  • Consiliul Constituţional din Franţa a aprobat vineri - cu anumite condiţii – introducerea noului permis de vaccinare, care îi va obliga pe oameni să prezinte dovada vaccinării pentru a putea intra în locuri publice.
  • Noul certificat face parte din strategia preşedintelui Emmanuel Macron de a face viaţa suficient de dificilă pentru minoritatea de persoane nevaccinate, astfel încât acestea să fie obligate să se vaccineze.
3394 afișări
Imaginea articolului Franţa introduce certificatul verde. Proprietarii de restaurante şi baruri pot verifica şi actul de identitate

Consiliul Constituţional din Franţa a aprobat vineri - cu anumite condiţii – introducerea noului permis  de vaccinare, care îi va obliga pe cetăţenii cu vârsta de peste 16 ani să prezinte dovada vaccinării pentru a putea intra în locuri publice, cum sunt barurile, restaurantele, cinematografele, informează Reuters.

Consiliul a susţinut dorinţa guvernului ca orice persoană cu vârsta de peste 16 ani să fie obligată să prezinte certificatul de vaccinare, precum şi o prevedere legală care le dă dreptul managerilor de baruri şi restaurante să verifice şi actele de identitate ale clienţilor împreună cu certificatul, pentru a împiedica folosirea unor certificate de vaccinare care aparţin altor persoane.

În schimb, Consiliul a respins propunerea ca vechile paşapoarte sanitate să fie cerute ca o condiţie de participare la mitinguri politice. Cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri, Consiliul a declarat că o astfel de lege ar afecta libertatea oamenilor de a-şi împărtăşi opiniile şi punctele de vedere.

Introducerea certificatului de vaccinare a dus la proteste de stradă împotriva restricţiilor COVID în Franţa.

Unii dintre francezii care se împotrivesc vaccinării spun că decizia lui Macron îi face să se simtă cetăţeni de mâna a doua.

Franţa a raportat joi peste 425.000 de cazuri de coronavirus, iar autorităţile spun că marea majoritate a pacienţilor care ajung în secţiile de terapie intensivă sunt nevaccinaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici