Franţa se alătură UK şi transferă Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune SCALP

Ca parte a unui nou pachet de ajutor militar, Ucraina va primi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune din Franţa, a declarat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat TF1.

2363 afișări
Imaginea articolului Franţa se alătură UK şi transferă Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune SCALP

Sursă foto: Wikimedia

Potrivit acestuia, aceste rachete vor face posibilă contracararea eficientă a ruşilor. Cel mai probabil, vor fi livrate rachete SCALP (Système de Croisière Autonome à Longue Portée), varianta franceză a britanicelor Storm Shadow, pe care Marea Britanie le-a furnizat deja. 

Conform unor surse militare, Franţa ar avea un stoc de 500 de rachete SCALP. Raza de acţiune a unei rachete SCALP este de 250 de km.

Kievul va mai primi, de asemenea, zeci de vehicule blindate, inclusiv vehicule de luptă AMX-10RC, denumite şi tancuri uşoare deoarece sunt echipate cu un tun de 105 mm.

Franţa intenţionează să echipeze cu blindate mai multe grupuri de luptă ucrainene de nivel batalion, iar Macron a subliniat că strategia Franţei este de a „ajuta Ucraina să reziste pentru a-i readuce pe toţi la masa negocierilor".

De asemenea, Franţa s-a alăturat unei iniţiative a Marii Britanii de a antrena piloţii ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici