Franţa susţine candidatura lui Mark Rutte la şefia NATO

Premierul Gabriel Attal a anunţat miercuri sprijinul Parisului pentru candidatura premierului olandez Mark Rutte la conducerea NATO, scrie Le Figaro.

293 afișări
Imaginea articolului Franţa susţine candidatura lui Mark Rutte la şefia NATO

Franţa susţine candidatura lui Mark Rutte la şefia NATO

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la Haga, unde a participat şi Mark Rutte, relevă AFP.

,,În mod evident, susţinem candidatura lui Mark Rutte la NATO, având în vedere experienţa sa, capacitatea sa de a federa foarte larg şi capacitatea sa de a acţiona pentru securitatea noastră colectivă", a declarat Gabriel Attal, potrivit Le Figaro.

Mai multe ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie şi Germania, şi-au exprimat sprijinul pentru premierul demisionar, dar Ungaria, care menţine relaţii strânse cu Rusia în pofida invaziei Ucrainei, se opune.

Mark Rutte a ajuns un personaj politic discutat în ultima perioadă, pe fondul anunţului preşedintelui Joe Biden de susţinere a candidaturii premierului olandez la şefia NATO. Rutte a mai spus că SUA vor rămâne angajate în favoarea securităţii în Europa, chiar dacă Donald Trump va reveni la Casa Albă după alegerile din noiembrie. ,,Sunt convins că, indiferent dacă va câştiga Biden sau Trump, Statele Unite vor rămâne implicate, din toate punctele de vedere, în NATO, dar şi în Ucraina", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici