Franţa va interzice ţigările electronice: „Este o problemă importantă de sănătate publică"

Autorităţile din Franţa au decis să interzică ţigările electronice de unică folosinţă. „Este o problemă importantă de sănătate publică", a spus premierul francez, potrivit Reuters.

1912 afișări
Imaginea articolului Franţa va interzice ţigările electronice: „Este o problemă importantă de sănătate publică"

Franţa intenţionează să interzică ţigările electronice de unică folosinţă, a declarat duminică premierul francez Elisabeth Borne la postul de radio RTL.

„Este o problemă importantă de sănătate publică", a explicat Borne, adăugând că guvernul elaborează planuri pentru un program naţional de combatere a consumului de tutun, despre care a spus că este responsabil pentru 75.000 de decese pe an în Franţa.

Dispozitivele în discuţie generează obiceiuri în rândul tinerilor care pot duce la dependenţa de tutun, a adăugat premierul.

Cu toate acestea, guvernul nu intenţionează să majoreze taxele pe tutun anul viitor, a precizat Elisabeth Borne.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a stabilit în 2021 planuri ambiţioase de combatere a tutunului şi a alcoolului, promiţând mai multe zone fără fumători. Scopul planului este ca toţi tinerii de 20 de ani să nu mai fumeze până în 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici