Franţa va trimite trupe suplimentare în Afganistan în august

Franţa va mobiliza un batalion suplimentar de militari pe care a promis că îi va trimite în Afganistan înainte de sfârşitul lui august, a declarat duminică ministrul Apărării Herve Morin.

19 afișări
Imaginea articolului Franţa va trimite trupe suplimentare în Afganistan în august

Franţa va trimite trupe suplimentare în Afganistan în august (Imagine: Mediafax Foto)

"Vor pleca în această vară în iulie-august", a precizat Morin citat de postul de radio Europa 1.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a promis la începutul lunii că va trimite un batalion de circa 700 de militari în estul Afganistanului, permiţând soldaţilor americani de aici să sprijine cei 2.500 de militari canadieni din sud.

Franţa are în prezent circa 1.500 de militari în Afganistan ca parte a contingentului de 2.200 de militari desfăşuraţi în cadrul misiunii Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF) a NATO şi Operaţiunii Enduring Freedom condusă de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici