Fratele algerianului care a ucis şapte persoane în Franţa în 2012, condamnat la 20 de ani de închisoare

Fratele atacatorului francez de origine algeriană care a ucis şapte persoane în Franţa în 2012 a fost condamnat, joi, la 20 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de acte de terorism, relatează site-ul agenţiei Reuters.

570 afișări
Imaginea articolului Fratele algerianului care a ucis şapte persoane în Franţa în 2012, condamnat la 20 de ani de închisoare

Fratele algerianului care a ucis şapte persoane în Franţa în 2012, condamnat la 20 de ani de închisoare

O instanţă din Paris a decis că Abdelkader Merah a contribuit la pregătirea celor trei atacuri teroriste comise în oraşul Toulouse la 11, 15 şi 19 martie 2012. Fratele său mai mic, Mohamed Merah, a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a trei militari şi a patru evrei, între care trei copii.

Procurorii au cerut o condamnare pe viaţă pentru Abdelkader Merah, argumentând că franco-algerianul este radicalizat religios, fiind un mentor pentru fratele său şi contribuind din punct de vedere logistic la atacuri, inclusiv prin furtul unui scuter.

Abdelkader Merah a negat orice implicare pe durata procesului - avocatul său a cerut achitarea - şi i-a acuzat pe procurori că vor să-l pedepsească întrucât nu au ce să facă în cazul fratelui său.

Un alt algerian, Fettah Malki, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru rolul său în furnizarea de arme, muniţie şi vestă antiglonţ pentru atacatorul Mohamed Merah.

Autorul crimelor comise în sud-vestul Franţei a fost ucis de către poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului său, după 32 de ore în care se baricadase în locuinţă.

După atacurile din Toulouse, peste 240 de persoane au fost ucise în Franţa până în prezent în urma unor atentate revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic. Cele mai sângeroase au avut loc la 13 noiembrie 2015, în urma cărora 130 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 400 au fost rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici