Emmanuel Macron şi Vladimir Putin susţin că revizuirea acordului nuclear iranian este inacceptabilă

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit joi, în cadrul unei convorbiri telefonice, că revizuirea unilaterală a acordului nuclear iranian este inacceptabilă şi au pledat pentru implementarea Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA), relatează site-ul agenţiei Tass.

743 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Vladimir Putin susţin că revizuirea acordului nuclear iranian este inacceptabilă

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin susţin că revizuirea acordului nuclear iranian este inacceptabilă

"Vladimir Putin a vorbit despre concluziile vizitei sale în Iran. În acest sens, cei doi lideri au subliniat necesitatea de a pune în aplicare a Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune pentru programul nuclear al Iranului. Ei au subliniat că o revizuire unilaterală a acestui acord important ar fi inacceptabilă", potrivit unui comunicat al serviciului de presă de la Kremlin.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat recent că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

Acordul nuclear iranian a fost semnat în 2015 cu Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană. Înţelegerea este menită să garanteze caracterul strict paşnic al programului nuclear iranian, în contrapartidă cu ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.

Convorbirea dintre Macron şi Putin a fost iniţiată de către Franţa. În privinţa situaţiei din Siria, cei doi preşedinţi au subliniat importanţa găsirii unei soluţii politice.

"În timpul schimbului de opinii cu privire la chestiunea siriană, părţile au discutat în special despre rezultatul celei de-a şaptea întâlniri internaţionale privind Siria, care a avut loc la Astana în perioada 30-31 octombrie. Ambele părţi au subliniat importanţa acţiunilor comune care vizează găsirea unei soluţii politice la criza siriană. Conversaţia a fost eficientă şi constructivă", se mai arată în comunicatul de la Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici