Fratele fostului preşedinte al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev a evadat din închisoare

Ahmat Bakiev, fratele fostului preşedinte al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev, care a fost înlăturat de la putere, a evadat din închisoarea unde ispăşea o pedeapsă pentru "organizare de tulburări masive ale ordinii publice" în 2010, a anunţat marţi serviciul pentru aplicarea pedepselor.

92 afișări
Imaginea articolului Fratele fostului preşedinte al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev a evadat din închisoare

Fratele fostului preşedinte al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev a evadat din închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 3 martie, condamnatul Ahmat Bakiev a evadat", a precizat biroul de presă serviciului pentru aplicarea pedepselor.

Acest serviciu a adăugat că Ahmat Bakiev a fugit în timp ce era spitalizat la Bişkek, într-un centru medical unde nu era supravegheat în permanenţă.

El este în prezent căutat de poliţie, a precizat sursa citată.

În 2011, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru organizare de tulburări masive ale ordinii publice, posesie de arme şi organizare de grupări armate, în timpul revoltei din aprilie 2010 în urma căreia a fost înlăturat de la putere fratele său, Kurmanbek Bakiev. În prezent, fostul preşedinte kîrgîz trăieşte în exil în Belarus.

Kurmanbek Bakiev este de asemenea acuzat de autorităţile kîrgîze că ar fi responsabil de moartea a 87 de persoane în timpul confruntărilor violente de la începutul lui aprilie 2010, care au condus la înlăturarea regimului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici