Fraţii Musulmani din Egipt resping oferta de a intra în Guvern

Fraţii Musulmani, mişcare din rândul căreia provine preşedintele egiptean demis Mohamed Morsi, nu "pactizează cu puciştii" şi resping oferta de a intra în noul Guvern, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al mişcării islamiste.

163 afișări
Imaginea articolului Fraţii Musulmani din Egipt resping oferta de a intra în Guvern

Fraţii Musulmani din Egipt resping oferta de a intra în Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi nu pactizăm cu puciştii. Noi respingem ceea ce emană din această lovitură" militară, a declarat pentru AFP Tareq al-Morsi, pe tema ofertei formulate cu câteva ore înainte de noul premier egiptean.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Ahmed al-Muslimani, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri, citat de agenţia oficială Mena, că Hazem Beblawi, desemnat marţi seara premier, va oferi "câteva posturi" Partidului Libertăţii şi Justiţiei, aripa politică a mişcării islamiste Fraţii Musulmani, în cadrul Guvernului de tranziţie.

În urma unor violenţe la Cairo, care s-au soldat luni, potrivit serviciilor de urgenţă, cu cel puţin 51 de morţi, în cursul unui miting al susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, Fraţii Musulmani au îndemnat la "revoltă (...) împotriva celor care sunt pe cale să încerce să (...) fure revoluţia cu tancuri".

Morsi a fost demis pe 3 iulie de armată, în urma unor manifestaţii uriaşe ale opoziţiei care cerea plecarea sa de la putere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici