Fraude comise, probabil, din România au vizat alocaţiile destinate copiilor din SUA

Un atac de tip "phishing", lansat, probabil, din România, a vizat utilizatorii unor carduri bancare pe care autorităţile din statul american Pennsylvania virează alocaţiile pentru copii şi ajutorul de şomaj.

14 afișări
Imaginea articolului Fraude comise, probabil, din România au vizat alocaţiile destinate copiilor din SUA

Fraude comise, probabil, din România au vizat alocaţiile destinate copiilor din SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Mesajele electronice vizează obţinerea de informaţii personale şi date bancare ale clienţilor cardurilor de tip Eppi Card, utilizate în alte 14 state americane pentru virarea de fonduri de stat, relatează publicaţia Pittsburgh Tribune Review în ediţia electronică. Mesajele par legitime, dar conţin o serie de linkuri care duc spre site-uri ilegale.

"Este o mare dezamăgire să asistăm la aşa ceva", a declarat Dan Richard, directorul Biroului de Protecţie a Copilului.

Oficialii americani i-au avertizat pe utilizatorii Eppi Card să nu divulge nici o informaţie.

Richard a precizat că acesta este primul atac de acest gen care vizează utilizatorii Eppi Card, adăugând că autorităţile nu au primit deocamdată sesizări privind eventualele victime ale acestor fraude.

Autorităţile din statul Pennsylvania au blocat site-urile false, dar infractorii construiesc altele imediat.

Circa 50.000 de familii din Pennsylvania primesc ajutoare sociale pe acest tip de carduri de debit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici