Funcţionarilor moldoveni li se interzice dubla cetăţenie

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi, în primă lectură, amendamentele legislative care interzic funcţionarilor publici să deţină cetăţenia altei ţări, relatează BASA-press.

1 afișare
Imaginea articolului Funcţionarilor moldoveni li se interzice dubla cetăţenie

Funcţionarilor moldoveni li se interzice dubla cetăţenie

Proiectul a fost supus procedurii de vot după mai mult de trei ore de dezbateri şi aprobat cu ajutorul deputaţilor comunişti. Amendamentele, propuse de Guvern, vizează introducerea restricţiilor de a deţine cetăţenia altui stat pentru funcţionarii publici.

Interdicţia se aplică persoanelor care candidează la funcţiile de deputat, preşedinte al statului, ministru, precum şi pentru membrii Curţii Constituţionale, judecători, procurori, colaboratori ai structurilor de forţă, angajaţi ai administraţiilor locale şi centrale, notari, membri ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Curţii de Conturi, Comisiei Electorale Centrale etc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici