Furt major de informaţii de la compania aeriană Cathay Pacific Airlines. Datele a 9,4 milioane de pasageri, accesate

Acţiunile companiei de transport aerian Cathay Pacific au scăzut cu aproximativ 7%, la minimul a nouă ani, după ce a anunţat că datele a 9,4 milioane de pasageri, precum şi cele ale filialei Hong Kong Dragon Airlines au fost accesate fără autorizaţie, informează Reuters.

540 afișări
Imaginea articolului Furt major de informaţii de la compania aeriană Cathay Pacific Airlines. Datele a 9,4 milioane de pasageri, accesate

Furt major de informaţii de la compania aeriană Cathay Pacific Airlines. Datele a 9,4 milioane de pasageri, accesate

Cathay a precizat că este vorba de datele a 860.000 de paşapoarte, 245.000 de cărţi de identitate din Hong Kong, 403 carduri de credit expirate şi 27 de carduri fără codul CVV (aflat pe spatele cardului). Compania a mai anunţat că a descoperit accesarea reţelei în luna martie 2018 iar investigaţiile au confirmat, ân mai, că datele persoanle ale pasagerilor au fost accesate.

O comisie guvernamentală din Hong Kong a cerut companiei să anunţe pasagerii afectaţi cât mai repede. „Oamenii sunt îngrijoraţi pentru faptul că au avut nevoie de prea mult timp ca să facă un anunţ. Piaţa vrea mai multe detalii şi explicaţii”, spune Linus Yip, chief strategist la First Shanghai Securities.

Nu este clar, în acest moment, cine a accesat datele companiei şi pentru ce au fost folosite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici