Furtună puternică, cu grindină, într-un oraş din Franţa. Străzile au fost acoperite de mormane de gheaţă FOTO-VIDEO

  • Un oraş din Franţa a fost lovit o furtună puternică, cu grindină.
  • Autorităţile au raporat că s-a acumulat un strat de 60 de centimetri de grindină.
  • Localnicii au curăţat străzile cu lopeţile, iar autorităţile au băgat plugurile.
4948 afișări
Imaginea articolului Furtună puternică, cu grindină, într-un oraş din Franţa. Străzile au fost acoperite de mormane de gheaţă FOTO-VIDEO

FOTO Twitter/Jean-Louis David

În toiul verii, un oraş din Franţa a fost lovit de o furtună puternică, cu grindină. Străzile au devenit impracticabile din cauza grămezilor de gheaţă. Localnicii au curăţat străzile cu lopeţi, iar autorităţile au intervenit cu pluguri, relatează The Local, citat de către Aleph News.
 
Grindina a lovit marţi dimineaţă oraşul Plombières-les-Bains din munţii Vosgi. Romain Munier, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgenţă, a declarat presei franceze: „S-a acumulat un strat de până la 60 de centimetri de grindină”, în timp ce pe zone mai largi s-au strâns cantităţi însemnate de apă.
 
Localnicii au fost fotografiaţi în timp ce strângeau cantităţile imense de grindină de pe străzi. Reprezentanţii serviciilor de urgenţă din zonă au declarat că au primit în jur de 56 de apeluri. 
 

Franţa, sub alertă meteo de furtuni

 
Zone mari din Franţa se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează ţara. Cu toate acestea, în majoritatea zonelor, furtunile se vor limita la ploi abundente şi tunete şi fulgere. 
 
În Elveţia, agenţia de ştiri ATS a raportat căderi de grindină cu dimensiuni de până la şapte centimetri lăţime în cantonul Lucerna. În cantonul Fribourg, poliţia şi pompierii au fost solicitaţi de 300 de ori, inclusiv pentru a salva o clasă formată din 16 copii şi doi adulţi prinşi în furntuna de grindină. Şase dintre copii şi un adult au fost duşi la spital.
 
Cel puţin cinci persoane au fost rănite în cantoanele elveţiene vorbitoare de limbă germană. Un biciclist a fost rănit la cap din cauza grindinii, iar în Germania inundaţiile severe au afectat mai multe zone. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici