Furtună violentă în Madagascar. Mii de persoane au fost evacuate

Cel puţin o persoană a murit după ce un ciclon tropical s-a abătut asupra coastei de est a Madagascarului, aducând ploi abundente şi vânturi puternice care au smuls acoperişurile de pe case şi au provocat inundaţii.

281 afișări
Imaginea articolului Furtună violentă în Madagascar. Mii de persoane au fost evacuate

FOTO Twitter

Ciclonul Freddy a ajuns pe uscat marţi, la câteva săptămâni după ce o altă furtună tropicală a ucis 33 de persoane şi a lăsat mii de oameni fără adăpost. Şcolile au fost închise, iar traficul a fost suspendat, potrivit BBC. Anterior, Freddy a provocat pagube în Mauritius, inundând hotelurile de pe plajă.

Ciclonul a slăbit uşor după ce a atins Madagascarul, având rafale de vânt care au depăşit 130 km/h. Serviciul meteorologic al ţării a avertizat că ploile torenţiale vor continua.

„Marea rămâne foarte agitată... şi un risc semnificativ de inundaţii de coastă va continua peste noapte", a precizat serviciul.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani s-a înecat în apropiere de portul Mahanoro înainte ca furtuna să atingă pământul, au declarat autorităţile. De asemenea, oficialii au declarat că 7.000 de persoane au fost evacuate preventiv din regiunea de coastă aflată în calea lui Freddy. Federaţia Internaţională a Crucii Roşii a emis avertismente potrivit cărora valurile ar putea ajunge la peste 8 metri.

Oficialii ONU preconizează că Freddy va traversa oceanul dinspre Madagascar şi va ajunge în Mozambic, înainte de a se deplasa spre interiorul continentul african.

Insula Madagascar din Oceanul Indian este deosebit de vulnerabilă la cicloane. Aceasta este lovită în medie de cel puţin un ciclon în fiecare an, cea mai mare rată din Africa, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici