G7 cere Rusiei să accepte un acord de încetare a focului cerut de Georgia

Miniştrii de Externe ai celor şapte state cele mai industrializate din lume, G7, au solicitat luni Rusiei să accepte imediat un acord de încetare a focului cerut de Georgia în conflictul din Osetia de Sud, a declarat un oficial din cadrul Departamentului american de Stat.

16 afișări
Imaginea articolului G7 cere Rusiei să accepte un acord de încetare a focului cerut de Georgia

G7 cere Rusiei să accepte un acord de încetare a focului cerut de Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miniştrii din G7, grupul celor opt ţări (G8) cele mai industrializate cu excepţia Rusiei, au precizat, în cadrul unei conferinţe telefonice de luni, că "înţeleg că Georgia a semnat un acord de încetare a focului şi solicită Rusiei să accepte un armistiţiu imediat", potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat.

Această conferinţă telefonică fusese organizată "cu scopul de a spori presiunile diplomatice asupra Rusiei", declarase anterior secretarul de stat britanic din cadrul Ministerului de Externe, Jim Murphy.

"S-a mers mult prea departe", a declarat Murphy pentru postul de radio BBC Scoţia.

"Există dispute teritoriale şi de autoritate în Osetia de Sud şi Abhazia. Dar Rusia nu are nici o scuză pentru a bombarda în afara acestor zone", a precizat el.

"Rusia a extins conflictul într-un mod total inacceptabil", a adăugat Murphy, precizând că ar fi total inacceptabil ca Rusia să încerce să destabilizeze Guvernul georgian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici