G7 lucrează intens pentru a relua exporturile de cereale din Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus, sâmbătă, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că partenerii internaţionali lucrează intens pentru a găsi modalităţi de reluare a exportului de cereale din Ucraina, pentru a evita o criză alimentară globală, scrie Reuters.

764 afișări
Imaginea articolului G7 lucrează intens pentru a relua exporturile de cereale din Ucraina

Johnson, care a vorbit în mod regulat cu Zelenski încă de la începutul invaziei, a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre cât de important este să rămână unită comunitatea internaţională în ceea ce priveşte războiul.

El a spus că Marea Britanie va lucra cu partenerii din G7 pentru a face presiuni în vederea realizării unor progrese urgente", se arată în scriptul convorbirii dintre Johnson şi Zelenski, referitor la exportul de cereale.

Liderii au căzut de acord asupra paşilor următori şi asupra imperativului ca Rusia să relaxeze blocajul şi să permită căi de transport maritim sigure”, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici