Gafă comisă de François Hollande la Tokyo: "Poporul chinez" în loc de "poporul japonez"

François Hollande a comis o gafă stânjenitoare la Tokyo vineri, când, evocând tragedia atacului asupra unei instalaţii de exploatarea gazelor în Algeria, în ianuarie, în care au fost ucişi zece japonezi, a afirmat că a prezentat condoleanţe "poporului chinez".

271 afișări
Imaginea articolului Gafă comisă de François Hollande la Tokyo: "Poporul chinez" în loc de "poporul japonez"

Preşedintele francez François Hollande şi premierul japonez Shinzo Abe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Amintesc faptul că Japonia a fost lovită, la fel ca Franţa, în cursul luării de ostatici în Algeria. Am prezentat condoleanţe din partea poporului francez faţă de poporul chinez", a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă comună cu premierul japonez Shinzo Abe.

Se pare că François Hollande nu şi-a dat seama de eroare şi şi-a continuat intervenţia. Interpretul însărcinat să asigure traducerea simultană în japoneză a efectuat corectura necesară.

Relaţiile dintre China şi Japonia sunt foarte tensionate de câteva luni, din cauza unui conflict teritorial în Marea Chinei de Est, care reanimă amintiri dureroase legate de ocuparea unei părţi a Chinei de către armata japoneză în perioada 1930-1945.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici