- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Cum arată vila spectaculoasă din secolul al XVIII-lea în care se vor întâlni Biden şi Putin
Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin urmează să organizeze summit-ul din 16 iunie într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea, cu vedere la lacul Geneva, relatează Reuters.

Sursa foto: Profimedia
Un cadru liniştitor pentru ceea ce este de aşteptat să fie o discuţie aprinsă pe diferite teme.
Interferenţele electorale, securitatea nucleară, atacurile cibernetice, drepturile omului şi situaţia din Ucraina sunt printre principalele teme ce vor fi discutate în prima întâlnire a celor doi de când Biden a preluat funcţia de preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie.
Biden soseşte astăzi în Marea Britanie, în prima vizită în străinătate de la începutul mandatului. Putin a declarat, vineri, că se aşteaptă ca discuţiile să se desfăşoare într-o atmosferă pozitivă, deşi nu a anticipat un rezultat mare în urma discuţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sextech, o industrie globală în continuă creștere. Roboții sexuali cu penis bionic ar putea înlocui bărbații
-
Sylvia Hoişie, cunoscută ca „mama Polidinului”, a murit la vârsta de 94 de ani
-
Soros i-a pus gând rău lui Putin. Miliardarul, vorbe grele despre şeful Rusiei
-
Schimbare în acţionariatul clubului de fotbal Rapid Bucureşti. A venit un om de afaceri cunoscut
Potrivit mai multor surse diplomatice, citate de presa din Elveţia, locul întânirii celor doi va fi o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea. Poliţia şi armata elveţienă au închis zona care înconjoară Vila La Grange şi au instalat baricade şi sârmă ghimpată.
Vila clasică este situată într-un parc de-a lungul malului stâng. Împânzit cu copaci de sequoia, tufe de trandafiri şi fântâni, vila oferă o privelişte uimitoare asupra lacului Geneva şi a bărcilor prezente pe el.
Elveţia nu a fost aleasă întâmplător ca locaţie a summit-ului. Elveţia, ce şi-a construit o politică din neutalitate, nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru anexarea regiunii Crimeea din Ucraina din 2014.
Elveţia a reprezentat interesele SUA în Iran de la revoluţia islamică din 1979, facilitând adesea transferul de prizonieri între cei doi duşmani.
Ţara are un istoric ca locaţie gazdă pentru negocieri. În epoca Războiului Rece, preşedintele american Ronald Reagan şi liderul sovietic Mihail Gorbaciov au ţinut primul lor summit la Geneva în noiembrie 1985 şi au convenit să urmărească reducerea arsenalelor nucleare.
La Geneva, în 2009, secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, i-a dat ministrului rus de externe, Sergei Lavrov, o cutie galbenă cu un buton roşu de „resetare” pentru a simboliza îmbunătăţirea legăturilor sub preşedintele Barack Obama.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

