GALERIE FOTO Cum arată vila spectaculoasă din secolul al XVIII-lea în care se vor întâlni Biden şi Putin

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin urmează să organizeze summit-ul din 16 iunie într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea, cu vedere la lacul Geneva, relatează Reuters.

1919 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cum arată vila spectaculoasă din secolul al XVIII-lea în care se vor întâlni Biden şi Putin

Sursa foto: Profimedia

Un cadru liniştitor pentru ceea ce este de aşteptat să fie o discuţie aprinsă pe diferite teme.

Interferenţele electorale, securitatea nucleară, atacurile cibernetice, drepturile omului şi situaţia din Ucraina sunt printre principalele teme ce vor fi discutate în prima întâlnire a celor doi de când Biden a preluat funcţia de preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie.

Biden soseşte astăzi în Marea Britanie, în prima vizită în străinătate de la începutul mandatului. Putin a declarat, vineri, că se aşteaptă ca discuţiile să se desfăşoare într-o atmosferă pozitivă, deşi nu a anticipat un rezultat mare în urma discuţiilor.

Potrivit mai multor surse diplomatice, citate de presa din Elveţia, locul întânirii celor doi va fi o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea. Poliţia şi armata elveţienă au închis zona care înconjoară Vila La Grange şi au instalat baricade şi sârmă ghimpată.

Vila clasică este situată într-un parc de-a lungul malului stâng. Împânzit cu copaci de sequoia, tufe de trandafiri şi fântâni, vila oferă o privelişte uimitoare asupra lacului Geneva şi a bărcilor prezente pe el.

Elveţia nu a fost aleasă întâmplător ca locaţie a summit-ului. Elveţia, ce şi-a construit o politică din neutalitate, nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru anexarea regiunii Crimeea din Ucraina din 2014.

Elveţia a reprezentat interesele SUA în Iran de la revoluţia islamică din 1979, facilitând adesea transferul de prizonieri între cei doi duşmani.

Ţara are un istoric ca locaţie gazdă pentru negocieri. În epoca Războiului Rece, preşedintele american Ronald Reagan şi liderul sovietic Mihail Gorbaciov au ţinut primul lor summit la Geneva în noiembrie 1985 şi au convenit să urmărească reducerea arsenalelor nucleare.

La Geneva, în 2009, secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, i-a dat ministrului rus de externe, Sergei Lavrov, o cutie galbenă cu un buton roşu de „resetare” pentru a simboliza îmbunătăţirea legăturilor sub preşedintele Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici