GALERIE FOTO: Erupţie spectaculoasă a vulcanului Etna, cu apariţia unor fulgere vulcanice

Vulcanul Etna a erupt joi pentru prima dată în ultimii doi ani, determinând apariţia unor fulgere vulcanice pe cerul Siciliei, un fenomen misterios observat la unele dintre cele mai puternice erupţii, relatează The Guardian în ediţia online.

15528 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Erupţie spectaculoasă a vulcanului Etna, cu apariţia unor fulgere vulcanice

GALERIE FOTO: Vulcanul Etna din Italia a erupt din nou (Imagine Barcroft)

Erupţia s-a produs în craterul Voragine, care s-a format în craterul central al vulcanului Etna în 1945. Norul imens de fum şi cenuşă format în urma erupţiei a generat apariţia unor fulgere vulcanice, un fenomen misterios şi spectaculos observat la unele dintre cele mai puternice erupţii vulcanice.

Cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa, Muntele Etna are 3.329 de metri altitudine.

Fenomenul "fulgerelor vulcanice" apare atunci când mici fragmente de rocă, cenuşă şi gheaţă interacţionează prin frecare, producând electricitate statică, potrivit cotidianului Mirror.

Ultima erupţie a vulcanului Etna a avut loc în 2013, atunci când valurile de cenuşă au fost văzute de la zeci de kilometri depărtare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici