GALERIE FOTO: Marea Britanie, devastată de Ciara, „furtuna secolului”. Zboruri şi trenuri anulate, drumuri şi autostrăzi închise

Marea Britanie se va confrunta cu fenomene meteo extreme în următoarele 48 de ore, insula fiind cuprinsă de furtuna Ciara, care aduce rafale puternice de vânt de până la 160 km/h, precum şi inundaţii şi suspendări ale transportului public, scrie The Telegraph.

3227 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Marea Britanie, devastată de Ciara, „furtuna secolului”. Zboruri şi trenuri anulate, drumuri şi autostrăzi închise

Sursa FOTO: Profimedia

Sute de zboruri au fost suspendate, drumuri naţionale şi autostrăzi au fost închise şi trenurile anulate în urma furtunii care ameninţă cu mai multe perturbări ale vieţii britanicilor, informează The Telegraph.

Meteorologii din Marea Britanie au avertizat că vântul va sufla cu putere, din nou, luni. Totodată, au fost emise avertizări de ninsoare şi gheaţă pentru aproape tot teritoriul Socţiei precum şi zone vaste din nordul Angliei. Sudul va avea parte de asemenea de o nouă zi cu vânt puternic. 

Reprezentanţii reţelei feroviare naţionale au anunţat că se aşteaptă în continuare la pertubări ale traficului, în timp ce inginerii se chinuie să restabilească serviciile de transport. O mare parte din calea ferată din Staffordshire nu va putea fi folosită, luni, din cauza copacilor care au căzut pe şine duminică, aceştia neputând fi îndepărtaţi din cauza condiţiilor meteo severe. 

Totodată, compania British Airways a anunţat că se aşteaptă la anulări ale zborurilor chiar dacă reprezentanţii aeroportului Heathrow au refuzat să ofere detalii despre ce zboruri vor fi anulate sau cu ce fel de întârzieri se vor înfrunta pasagerii. EasyJet, care a trebuit să anuleze peste 200 de zboruri din Europa, a declrat că e „extrem de posibil” să fie emise şi mai multe anulări luni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici