Gara centrală din Oslo, evacuată parţial din cauza unui colet suspect

Gara centrală din Oslo a fost evacuată parţial, miercuri dimineaţă, din cauza unui bagaj suspect, relatează agenţia de presă norvegiană NTB.

687 afișări
Imaginea articolului Gara centrală din Oslo, evacuată parţial din cauza unui colet suspect

Gara centrală din Oslo, evacuată parţial din cauza unui colet suspect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nimic suspect nu a fost descoperit şi toate cordoanele de securitate au fost ridicate", a precizat poliţia într-un comunicat.

Un poliţist a explicat anterior presei adunate în faţa gării că un bărbat a fost văzut părăsind "în mod straniu" un autobuz staţionat în gara centrală şi că o valiză a fost remarcată "în mod bizar" pe culoarul acestui autobuz.

Un robot a fost trimis pentru a recupera valiza, dar primele observaţii sugerează că aceasta nu conţinea nimic suspect, a adăugat poliţistul.

"O valiză aparent fără proprietar a fost găsită alături de linia numărul 19, folosită de naveta aeroportuară", a declarat anterior Olav Nordli, un purtător de cuvânt al societăţii căilor ferate norvegiene.

"Zona a fost evacuată (...). Această măsură nu vizează toată gara centrală, ci o mare parte" a acesteia, a adăugat el.

Conform postului de televiziune TV2, câini capabili să detecteze explozibil se aflau la locul incidentului.

Acest incident intervine la câteva zile după ce 76 de persoane au fost ucise vineri în Norvegia, într-un atentat cu bombă care a vizat clădiri guvernamentale din capitală şi un atac armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist de pe insula Utoeya, situată în apropiere de Oslo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici