Garda Naţională, activată în statele din sudul SUA în apropierea furtunii tropicale Isaac

Garda Naţională din mai multe state americane situate de-a lungul golfului Mexic a fost plasată în stare de alertă în apropierea furtunii tropicale Isaac, iar mai multe mii de persoane au fost deja mobilizate, a anunţat luni armata americană.

462 afișări
Imaginea articolului Garda Naţională, activată în statele din sudul SUA în apropierea furtunii tropicale Isaac

Garda Naţională, activată în statele din sudul SUA în apropierea furtunii tropicale Isaac

Isaac, care s-ar putea transforma în uragan "într-o zi sau două", potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), ar putea traversa miercuri dimineaţă Mississippi, Alabama, nord-vestul Floridei şi Louisiana - încă marcată de amintirea teribilului uragan Katrina din 29 august 2005.

Guvernatorii acestor state au decretat stare de urgenţă şi au început să convoace membrii Gărzii Naţionale.

Garda Naţională este o componentă distinctă a armatei americane în rezervă, care poate fi mobilizată de guvernul federal sau rechiziţionată de stat în cazul unor revolte sau catastrofe naturale.

În Louisiana, aproximativ 4.100 de militari au fost plasaţi în serviciul activ pentru a fi pregătiţi să susţină operaţiunile de ajutor. În Mississippi, numărul lor este de 1.500, potrivit Biroului Gărzii Naţionale.

În Florida, guvernatorul Rick Scott a transferat în serviciul activ 30 de militari, în timp ce alţi 5.800 sunt disponibili dacă este nevoie.

În Alabama, zece membri ai Găzii Naţionale aeriene au fost activaţi şi alţi 70 sunt pregătiţi de mobilizare.

"Soldaţii şi aviatorii trebuie să înceapă să sosească astăzi (luni, n.red.) în comitatele de coastă pentru a pregăti operaţiunile de securizare, de căutare şi salvare, de curăţare şi distribuire a apei", precizează Biroul Gărzii Naţionale într-un comunicat.

În Georgia, South Carolina şi Nord Carolina, Kentucky şi Tennessee, unităţile sunt pregătite pentru a fi mobilizate dacă sunt necesare întăriri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici