Garry Kasparov, reacţie dură. Marele şahist a calificat administraţia americană drept "jalnică" după ce Casa Albă a revenit asupra comentariilor preşedintelui Joe Biden

După ce Casa Albă a revenit asupra comentariilor preşedintelui Joe Biden, care părea să îndemne la schimbarea regimului din Rusia, Garry Kasparov, critic proeminent al lui Putin şi mare maestru de şah, a calificat administraţia americană drept "jalnică".

90722 afișări
Imaginea articolului Garry Kasparov, reacţie dură. Marele şahist a calificat administraţia americană drept "jalnică" după ce Casa Albă a revenit asupra comentariilor preşedintelui Joe Biden

Garry Kasparov, reacţie dură. Marele şahist a calificat administraţia americană drept "patetică" după ce Casa Albă a revenit asupra comentariilor preşedintelui Joe Biden

"Atunci când un regim este represiv, criminal, dictatorial şi condus de cineva care a comis crime de război în mai multe ţări, inclusiv în ţara sa, ce altceva ar trebui să se spere şi să se lucreze în acest scop decât schimbarea regimului?", a scris el în primul dintr-o serie de tweet-uri.

"Atunci când preşedintele are dreptate, Casa Albă ar trebui să rămână alături de el în loc să se bâlbâie pentru a-şi cere scuze unui dictator criminal. Este jalnic", a continuat el.

"Biden nu este Trump, să aibă nevoie de un traducător din engleză în engleză! Niciun dictator nu este legitim. Nu daţi înapoi atunci când aveţi dreptate. Nu jucaţi ocuri diplomatice cu un criminal în masă", a mai precizat Garry Kasparov.

Context

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că liderul rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere", într-un discurs înflăcărat în care a îndemnat democraţiile lumii să se unească pentru a sprijini Ucraina, deşi Casa Albă a precizat ulterior că Biden nu a cerut schimbarea regimului de la Moscova.

"Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere", a declarat Biden în faţa unei mulţimi din Varşovia, după ce a condamnat războiul de o lună al lui Putin în Ucraina ca fiind un atac la adresa libertăţii şi securităţii globale.

Comentariile au escaladat brusc conflictul dintre Moscova şi Occident în legătură cu invazia sa în Ucraina. Dar un oficial de la Casa Albă a declarat că remarcile nu reprezintă o schimbare în politica Washingtonului, care nu urmăreşte schimbarea regimului în Rusia, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, ele au venit într-o zi de escaladare a retoricii, în care Biden l-a catalogat, de asemenea, pe Putin drept "măcelar" în timpul unei întâlniri cu refugiaţii care au fugit din războiul din Ucraina în capitala Poloniei.

"Punctul de vedere al preşedintelui a fost că nu i se poate permite lui Putin să îşi exercite puterea asupra vecinilor săi sau asupra regiunii", a declarat oficialul de la Casa Albă. "El nu a discutat despre puterea lui Putin în Rusia sau despre schimbarea regimului".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici