General rus: Armata rusă nu este obligată să apere lumea de americanii cei răi

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Iuri Baluievski, a declarat într-un interviu acordat marţi postului de televiziune Russia Today că trupele ruseşti nu sunt obligate să protejeze lumea întreagă de Statele Unite.

37 afișări
Imaginea articolului General rus: Armata rusă nu este obligată să apere lumea de americanii cei răi

General rus: Armata rusă nu este obligată să apere lumea de americanii cei răi

"Astăzi nu există nici un motiv ca un stat să se teamă de armata rusă. Totuşi, nu cred că armata rusă este obligată să apere lumea de americanii cei răi", a răspuns generalul rus, întrebat dacă lumea poate conta pe Rusia pentru a o proteja de "planurile malefice americane", relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

Baluievski se va deplasa, marţi după-amiază, la Bruxelles pentru a se întâlni cu omologii săi din statele membre NATO şi pentru a discuta, printre altele, despre retragerea Rusiei din Tratatul Forţelor Convenţionale din Europa (CFE).

El a declarat, joi, că Rusia nu va mai fi vizată de limitele impuse de prevederile tratatului achiziţiei de armament şi echipament militar după ce moratoriul adoptat de Moscova va intra în vigoare la 12 decembrie, după aprobarea sa de către Camera superioară a Parlamenhtului rus şi de către şeful statului.

Baluievski a declarat pentru Rusia Today că Moscova este dezavantajată de CFE. "A fost un tratat oneros pentru Rusia. A fost un tratat pe care doar Rusia l-a onorat", a subliniat el.

Întrebat de ce Rusia a semnat totuşi tratatul în aceste condiţii, comandantul armatei ruse a precizat că, în acel moment, în 1990, scopul primordial era evitarea declanşării unui război iar acordul corespundea acestor obiective.

El a declarat, de asemenea, că armata rusă, la fel care oricare alte forţe armate din lume, va pune accentul pe calitate şi nu pe cantitate. "Va fi o armată mai redusă numeric, dar mai dinamică, mai bine instruită şi mai echipată, o forţă profesională", a subliniat generalul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici