Genetician: Cel mai probabil va fi nevoie de mai multe vaccinuri pentru a combate noul coronavirus

Foarte probabil vor fi necesare mai multe vaccinuri pentru combaterea coronavirusului şi imunizarea grupurilor de persoane din America şi din străinătate, a declarat Francis Collins, directorul Institutului Naţional al Sănătăţii (NIH) din SUA, într-un interviu acordat Bloomberg.

1926 afișări
Imaginea articolului Genetician: Cel mai probabil va fi nevoie de mai multe vaccinuri pentru a combate noul coronavirus

Genetician: Cel mai probabil va fi nevoie de mai multe vaccinuri pentru a combate noul coronavirus

Collins, în vârstă de 70 de ani, este genetician şi conduce agenţia care coordonează acţiunile SUA în materie de cercetare pentru noul coronavirus.

„Mă aştept să descoperim că nu există un singur vaccin care funcţionează, ci mai degrabă două sau trei. Acestea vor avea caracteristici oarecum diferite, aşa că este posibil să trebuiască să vedem ce vaccin va funcţiona pentru o anumită categorie de populaţie”, a explicat geneticianul.

Collins, care a început să conducă NIH în 2009 a declarat că există suficienţi bani pentru a produce rapid 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul toamnei şi 300 de milioane înainte de ianuarie.

„Planul, care este unul foarte optimist, este să avem primele doze în această toamnă. Mai întâi vor fi 10 milioane, apoi poate 100 milioane până la sfârşitul toamnei şi poate 300 milioane până în ianuarie. Mai întâi vor primi doze persoanele aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Aceştia ar include personalul medical şi alte persoane cu risc ridicat, inclusiv cele cu boli cronice”, a explicat Collins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici