George W. Bush aprobă raportul privind programul militar nuclear iranian

George W. Bush a aprobat raportul care conţine concluziile comunităţii americane de informaţii privind dosarul nuclear iranian, a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce preşedintele părea iniţial că se va distanţa de documentul respectiv.

1 afișare
Imaginea articolului George W. Bush aprobă raportul privind programul militar nuclear iranian

George W. Bush aprobă raportul privind programul militar nuclear iranian

"Preşedintele susţine ansambul concluziilor care au fost avansate de persoane implicate în mod excepţional şi care au făcut tot posibilul", a declarat Tony Fratto.

Marţi, preşedintele subliniase că ultimul raport redactat de serviciile americane de informaţii, denumit National Intelligence Estimate (NIE), a fost întocmit de agenţii "independente" care au ajuns "la propriile concluzii, independent de ceea ce îmi doresc eu".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino, a refuzat să precizeze dacă preşedintele Bush va aproba concluziile incluse în NIE potrivit cărora Teheranul şi-a sistat programul nuclear militar începând cu anul 2003.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa americană în cursul turnelui efectuat de Bush în Orientul Mijlociu, care a citat mai mulţi oficiali sub protecţia anonimatului, preşedintele s-ar fi distanţat de concluziile raportului, rezultatul efortului comun depus de 16 agenţii americane de informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici