George W. Bush cere Rusiei să îşi retragă trupele din Georgia

Moscova trebuie să îşi "respecte angajamentul de a-şi retrage trupele de pe întreg teritoriul georgian", a declarat vineri preşedintele american George W. Bush.

20 afișări
Imaginea articolului George W. Bush cere Rusiei să îşi retragă trupele din Georgia

George W. Bush cere Rusiei să îşi retragă trupele din Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

El a precizat, de asemenea, că o relaţie "conflictuală" nu este în interesul Statelor Unite.

"Suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei trebuie respectate", a afirmat preşedintele american, cu puţin timp înainte de a pleca în vacanţă la ranch-ul său din Texas.

"Sperăm că oficialii ruşi vor recunoaşte că un viitor de cooperare şi pace va fi benefic tuturor părţilor. Războiul Rece s-a încheiat. Zilele statelor satelit şi a sferelor de influenţă sunt în urma noastră", a adăugat el.

"Brutalitatea şi intimidarea nu sunt o modalitate acceptabilă de a desfăşura politica externă în secolul XXI. Numai Rusia poate decide dacă vrea să revină pe calea naţiunilor responsabile sau dacă vrea să continue o politică ce nu promite decât confruntare şi izolare", a continuat Bush.

"Statele Unite şi aliaţii noştri sunt alături de poporul georgian şi de Guvernul lor ales democratic", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici