George W. Bush: Nu sunt duşmanul Islamului

Preşedintele american, George W. Bush, s-a lansat, vineri, într-o amplă campanie de autoapărare şi susţinere a poziţiei Statelor Unite faţă de lumea musulmană, dând asigurări că nu este duşmanul Islamului, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului George W. Bush: Nu sunt duşmanul Islamului

George W. Bush: Nu sunt duşmanul Islamului

"Nu, nu este adevărat", a răspuns Bush într-un interviu acordat postului de televiziune Al-Arabiya, în care a fost întrebat dacă este adevărat că este "duşmanul" Islamului.

Faptul că mulţi dintre musulmani şi dintre locuitorii Orientului Mijlociu cred acest lucru se datorează succesului extremiştilor în "propaganda" lor, a precizat Bush.

"Cred că islamul este o mare religie, care propovăduieşte pacea. Şi mai cred că cei care asasinează oameni nevinovaţi pentru a-şi atinge obiectivele politice nu au nici o religie", a declarat el, potrivit unei transcrieri difuzate de Casa Albă.

Bush a afirmat că el crede într-un Dumnezeu "universal". "Cred că Dumnezeul căruia i se roagă musulmanii este acelaşi Dumnezeu căruia mă rog şi eu", a subliniat liderul de la Casa Albă.

El a susţinut cauza războiului din Irak, pe care mulţi adversari musulmani îl denunţă ca fiind o nouă cruciadă şi care, împreună cu metodele folosite în "lupta împotriva terorismului", a contribuit la degradarea imaginii preşedintelui şi a SUA.

"Războiul împotriva terorismului" nu este "o luptă împotriva musulmanilor, împotriva religiei musulmane", a subliniat el, declarând că "înţelege" părerea musulmanilor cu privire la el sau la ţara sa.

Preşedintele a invocat dorinţa de a apăra SUA, dar şi de a promova "libertatea" în Orientul Mijlociu şi a vorbit despre războiul din Irak ca despre "cea mai dificilă decizie" pe care a trebuit vreodată s-o ia. El a dat însă asigurări că a luat în calcul toate căile diplomatice şi că i-a dat "de ales" lui Saddam Hussein.

"Nu regret această decizie. Până în ziua de astăzi, cred că a fost decizia cea bună", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici