George W. Bush şi Barack Obama au comemorat Ziua veteranilor

Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, a declarat marţi că îi va lipsi faptul că nu va mai comanda armata americană, în timp ce succesorul său, Barack Obama, a marcat Ziua naţională a veteranilor în oraşul său, Chicago.

18 afișări
Imaginea articolului George W. Bush şi Barack Obama au comemorat Ziua veteranilor

George W. Bush şi Barack Obama comemorează Ziua veteranilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama, însoţit de o persoană invalidă, a depus o coroană de flori în faţa unui monument în memoria soldaţilor, la Chicago, a efectuat salutul militar în prezenţa câtorva zeci de persoane şi ulterior s-a retras, fără a spune nimic. El a publicat un comunicat scris în care promite să susţină veteranii.

"Veteranii noştri aparţin unei serii neîntrerupte de eroi care au apărat americanii şi au mers pe front pentru a apăra valorile americane", a precizat Obama în comunicat.

Bush a comemorat Ziua veteranilor pe puntea unui portavion transformat în muzeu în portul New York, în faţa câtorva sute de foşti militari şi oficiali.

Bush, care se va retrage de la Casa Albă la 20 ianuarie, a exprimat mulţumirea ţării faţă de militari şi a elogiat ceea ce consideră lupta pentru libertate dusă de armata americană.

"Sunt întrebat adesea: ce vă va lipsi din preşedinţie? Prima mea reacţie este să spun: lipsa de ambuteiaje la New York", a glumit el, făcând referire la faptul că drumul este întotdeauna degajat pentru convoiul prezidenţial.

"De fapt, îmi va lipsi faptul că nu voi mai fi comandantul suprem al unui grup atât de fabulos de bărbaţi şi femei, cei care poartă uniforma armatei Statelor Unite", a adăugat el mai serios.

Constituţia americană prevede că preşedintele este comandantul suprem al armatei. Bush a condus SUA în două războaie, cel din Irak şi cel din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici