Georgia acuză Rusia că blochează portul Poti de la Marea Neagră

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate din Georgia a confirmat că Tbilisi îşi retrage trupele din capitala osetă Ţhinvali şi a acuzat Rusia că blochează portul Poti de la Marea Neagră.

76 afișări
Imaginea articolului Georgia acuză Rusia că blochează portul Poti de la Marea Neagră

Georgia acuză Rusia că blochează portul Poti de la Marea Neagră (Imagine: Google Earth)

"Comandanţii militari au decis să se retragă din Ţhinvali în cursul acestei dimineţi", a declarat Kaha Lomaia într-o conferinţă de presă.

"(...) Navele militare ale Federaţiei Ruse au blocat cel mai mare port civil al Georgiei, Poti (...) trei nave cu combustibil şi cereale au fost respinse de Federaţia Rusă", a adăugat acesta.

În replică, adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat că navele militare ruse nu intenţionează să blocheze transporturile de petrol spre postul Poti, dar armata rusă îşi rezervă dreptul de a inspecta vasele care se îndreaptă sau părăsesc portul respectiv.

"Nu ştiu nimic despre un plan de blocare a transporturilor", a declarat acesta. "În realitate, faptul că navele sunt oprite şi inspectate nu înseamnă că aceasta este o blocadă", a adăugat acesta.

"Când suntem în război, ar trebui să fim foarte atenţi la ce nave cargo intră şi părăsesc Georgia", a subliniat Karasin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici