Georgia, dispusă să ofere Abhaziei funcţii la nivel înalt în stat

Georgia este dispusă să ofere Abhaziei responsabilităţi în cadrul administraţiei centrale, inclusiv un post în guvern şi dreptul de veto privind statutul său, în cazul în care republica acceptă revenirea în cadrul statului georgian, a declarat, sâmbătă, preşedintele Mihail Saakaşvili.

12 afișări
Imaginea articolului Georgia, dispusă să ofere Abhaziei funcţii la nivel înalt în stat

Georgia, dispusă să ofere Abhaziei funcţii la nivel înalt în stat (Imagine: Mediafax Foto)

"Le oferim o reprezentare abhază în toate instituţiile statului georgian. Le oferim postul de vicepreşedinte al Georgiei şi dreptul de veto pentru toate deciziile care privesc sau vor privi statutul lor constituţional", a spus Saakaşvili.

Autorităţile de la Tbilisi au sugerat că ar putea crea şi zone economice libere controlate de Georgia şi Abhazia, iar discuţiile privind dezvoltarea economică a regiunilor Oşamaşir şi Gali ar putea începe imediat.

Abhazia, ca şi Osetia de Sud, zone limitrofe Rusiei, şi-au proclamat unilateral independenţa în 1992, la scurt timp după destrămarea Uniunii Sovietice, şi au fost implicate în conflicte armate cu forţele georgiene. Până în prezent, independenţa lor nu a fost recunoscută de nici un stat, nici chiar de Rusia, care le susţine însă din punct de vedere economic.

În martie, Saakaşvili a oferit Abhaziei o largă autonomie în interiorul Georgiei, dar autorităţile abhaze au respins oferta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici