Georgia fuge cât poate de Rusia: demonstraţie masivă pro-europeană la Tbilisi

60.000 de persoane au cântat „Oda bucuriei”.

981 afișări
Imaginea articolului Georgia fuge cât poate de Rusia: demonstraţie masivă pro-europeană la Tbilisi

Georgia fuge cât poate de Rusia: demonstraţie masivă pro-europeană la Tbilisi

60.000 de oameni, poate chiar mai mult, au ieşit în stradă, într-o ţară de 3,7 milioane de locuitori. La Tbilisi, demonstraţia de susţinere a intrării Georgiei în Europa a arătat ceea ce spun sondajele.

80% dintre georgieni urmează să adere la Uniune. Manifestaţia, cea mai mare din ultimii 30 de ani, a avut scopul de a cere aderarea la blocul european pentru fosta republică sovietică, în faţa Parlamentului.

Comisia a făcut 12 recomandări

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, le-a scris liderilor Uniunii Europene, cerându-le să sprijine aspiraţiile pro-europene ale ţării caucaziene.

Comisia a făcut 12 recomandări pentru Georgia şi a promis că va revizui implementarea acestora până la sfârşitul anului 2022: printre măsurile pe care le aşteaptă Bruxelles-ul se numără reducerea polarizării politice, implementarea reformelor judiciare şi democratice, consolidarea instituţiilor.

Vrea şi în NATO

De teama Rusiei, Georgia nu vrea doar în UE, ci şi în NATO. Premierul ţării a spus astăzi că este hotărât să-şi introducă ţara în NATO, nu înainte de a fi „rezolvat problemele teritoriale cu Rusia”.

Georgia se află într-o poziţie deosebit de sensibilă, învecinându-se cu Rusia la nord, cu Turcia, Armenia şi Azerbaidjan la sud. Regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia sunt recunoscute ca state autonome de unele ţări - inclusiv Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici