Germania consideră că activităţile militare chineze generează "provocări de nivel mondial"

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a denunţat luni, în cursul unei vizite în Japonia, intensificarea activităţilor militare chineze, avertizând că Beijingul generează "provocări la nivel mondial".

11644 afișări
Imaginea articolului Germania consideră că activităţile militare chineze generează "provocări de nivel mondial"

Annalena Baerbock a observat, conform publicaţiei Der Spiegel, că armata chineză a intensificat activităţile militare în largul Taiwanului şi în zone disputate din Marea Chinei de Sud şi din Marea Chinei de Est.

"Comportamentul robust al Chinei generează provocări la nivel mondial. Se confirmă din ce în ce mai mult că atunci când sunt urmărite interesele proprii, respectarea regulilor nu mai este absolut necesară. Această atitudine pune în pericol convieţuirea noastră şi pacea", a afirmat Annalena Baerbock cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Tokyo cu ministrul japonez de Externe, Yoshimasa Hayashi.

Baerbock a evidenţiat importanţa securităţii economice la nivel global. "Atacurile viitorului nu mai sunt efectuate cu tancuri şi bombe, ci prin mijloace economice. De aceea, siguranţa economică este o temă centrală de viitor", a subliniat ministrul german de Externe.

China a intensificat în ultimii ani activităţile militare în apropierea Taiwanului, avertizând că ar putea interveni rapid pentru restabilirea suveranităţii asupra insulei separatiste. În plus, Forţele Navale chineze sunt din ce în ce mai prezente în zone teritoriale disputate din Marea Chinei de Sud şi din Marea Chinei de Est.

În contextul ascensiunii Chinei, Statele Unite şi alte naţiuni din cadrul NATO au intensificat, de asemenea, activităţile militare în zona Asia-Pacific.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici