Germania consideră Rusia cea mai mare ameninţare pentru securitatea euro-atlantică

Guvernul Germaniei consideră Rusia cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale şi a spaţiului euro-atlantic, conform noii Strategii de securitate naţională, prezentată miercuri.

1313 afișări
Imaginea articolului Germania consideră Rusia cea mai mare ameninţare pentru securitatea euro-atlantică

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Pentru prima dată în istoria ţării noastre, am elaborat o strategie de securitate naţională pentru Germania. Ceea ce era până acum o Cartă albă limitată doar la politica de apărare devine acum o abordare completă şi sistematică, incluzând numeroase domenii", a declarat cancelarul Olaf Scholz, potrivit publicaţiei Die Zeit, cu ocazia prezentării documentului în materie de apărare.

Conform conceptului noii strategii, "securitatea înseamnă mai mult decât capabilităţi militare şi diplomaţie", fiind preferată o abordare amplă, axată pe cooperarea între diversele departamente guvernamentale, pentru contracararea riscurilor militare, cibernetice, energetice, ecologice, în materie de sănătate publică şi alimentaţie.

"Rusia actuală reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii în spaţiul euro-atlantic. Prin invazia din Ucraina, o perturbare imensă a ordinii de pace a Europei, Rusia ameninţă direct securitatea noastră şi a aliaţilor noştri din NATO şi din Uniunea Europeană", arată noua Strategie de securitate naţională a Germaniei, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici