Bill Gates se află la Beijing. Fondatorul Microsoft se va întâlni cu Xi Jinping

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, se va întâlni vineri cu preşedintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei sale în China, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

1151 afișări
Imaginea articolului Bill Gates se află la Beijing. Fondatorul Microsoft se va întâlni cu Xi Jinping

Sursa foto: Mediafax Foto

Întâlnirea va marca prima întâlnire a lui Xi Jinping cu un antreprenor străin din ultimii ani.

Sursele nu au precizat ce ar putea discuta cei doi. Gates a scris miercuri pe Twitter că a aterizat la Beijing pentru prima dată din 2019 şi că se va întâlni cu parteneri care au lucrat cu Fundaţia Bill şi Melinda Gates la provocările globale de sănătate şi dezvoltare.

Gates s-a retras din consiliul de administraţie al Microsoft în 2020 pentru a se concentra pe lucrări filantropice legate de sănătatea globală, educaţie şi schimbări climatice.

Ultima întâlnire raportată între Xi Jinping şi Gates a avut loc în 2015, când s-au întâlnit în marja forumului Boao din provincia Hainan. La începutul anului 2020, Xi i-a scris o scrisoare lui Gates în care îi mulţumea acestuia, precum şi Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, pentru că a promis asistenţă Chinei, inclusiv 5 milioane de dolari pentru lupta ţării împotriva COVID-19.

Întâlnirea ar marca sfârşitul unei lungi pauze a lui Xi din ultimii ani de la întâlnirile cu antreprenori privaţi şi lideri de afaceri străini, după ce preşedintele chinez a încetat să mai călătorească în străinătate timp de aproape trei ani, deoarece China şi-a închis graniţele în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici