Germania este împotriva strategiei climatice propuse de UE. Consideră energia nucleară „periculoasă”

  • Guvernul german a fost împotriva includerii energiei nucleare în viitoarea strategie climatică a UE.
  • Aceştia vor să pună accentul pe gazele naturale, fapt criticat de Partidul Verzilor.
  • Franţa îşi propune să modernizeze reactoarele existente.
1852 afișări
Imaginea articolului Germania este împotriva strategiei climatice propuse de UE. Consideră energia nucleară „periculoasă”

Sursa foto: Mediafax.ro

Guvernul german a declarat că vede energia nucleară ca fiind „periculoasă” şi şi-a exprimat obiecţia faţă de propunerea UE de a include energia nucleară în viitoarea sa strategie climatică.

Considerăm că tehnologia nucleară este periculoasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Hebestreit, citat de Euronews.

Hebestreit a adăugat că Germania „respinge în mod expres” evaluarea făcută de UE asupra energiei atomice şi că se gândeşte la următorii paşi în a rezolva această problemă. Ei îşi propun să închidă cele trei centrale nucleare rămase active până la sfârşitul lui 2022 şi, totodată, doresc să elimine treptat cărbunele până în 2030.

Soluţia verzilor

Partidul Verzilor din Germania, parte a noii coaliţii de guvernare, a postat pe Twitter: „Este timpul să trecem la energia verde. Investiţiile în forme cu adevărat durabile de energie nu trebuie blocate în favoarea energiei nucleare periculoase”.

Totodată, ecologiştii au criticat accentul pus de Germania pe gazul natural, care este mai puţin poluant decât cărbunele, dar încă emite dioxid de carbon atunci când este ars.

Hebestreit a spus că scopul guvernului german este să folosească gazul natural doar ca „tehnologie punte” şi să îl înlocuiască cu alternative nepoluante, cum ar fi hidrogenul produs cu energie regenerabilă.

Diametral opus, vecina Germaniei, Franţa, îşi propune să modernizeze reactoarele existente şi să construiască altele noi pentru a-şi satisface nevoile energetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici