Germania pregăteşte terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

Guvernul german a convenit miercuri asupra unui cadru pentru legalizarea canabisului recreaţional pentru adulţi, sub rezerva compatibilităţii cu legislaţia UE, a anunţat ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach.

594 afișări
Imaginea articolului Germania pregăteşte terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

Germania pregăteşte terenul pentru legalizarea canabisului în scop recreativ

Liniile principale ale proiectului vizează plasarea producţiei şi comerţului cu canabis sub "control public" şi autorizarea achiziţionării şi deţinerii "unei cantităţi maxime de 20-30 de grame" pentru consumul personal, a explicat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AFP.

Associated Press anunţă că planul aprobat de cabinet rămâne sub semnul întrebării, deoarece guvernul vrea mai întâi să se asigure că este compatibil cu legislaţia Uniunii Europene.

Karl Lauterbach a spus că va merge mai departe cu legislaţia doar dacă acesta este cazul.

Planul prevede vânzarea de canabis pentru adulţi în puncte autorizate, iar scopul este de a combate piaţa neagră, a declarat Lauterbach. El a adăugat că guvernul intenţionează să reglementeze strict piaţa.

Legalizarea vânzărilor controlate de canabis este una dintr-o serie de reforme prezentate în acordul de coaliţie încheiat anul trecut între cele trei partide social-liberale care alcătuiesc guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Aceştia au declarat că planul va asigura un control de calitate, protejând în acelaşi timp tinerii, şi au convenit ca "efectele sociale" ale noii legislaţii să fie examinate după patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici