Germania propune organizarea unei conferinţe pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în Liban

Germania este pregătită să organizeze o conferinţă consacrată strângerii fondurilor necesare pentru găzduirea celor peste un milion de sirieni refugiaţi în Liban, a anunţat joi ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, în cursul unei vizite la Beirut.

83 afișări
Imaginea articolului Germania propune organizarea unei conferinţe pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în Liban

Germania propune organizarea unei conferinţe pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în Liban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful diplomaţiei germane a anunţat, între altele, că ţara sa, "care găzduieşte deja 20.000 de refugiaţi sirieni, a decis să primească încă 10.000".

De la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad în martie 2011, două milioane şi jumătate de sirieni au fugit din ţara lor şi s-au stabilit în cea mai mare parte în statele vecine, între care Liban, care găzduieşte peste un milion de refugiaţi pe teritoriul său, la o populaţie de patru milioane.

Subliniind "povara" care apasă asupra autorităţilor libaneze, Steinmeier a propus organizarea "unei conferinţe pentru discutarea posibilităţii de a strânge fonduri special destinate susţinerii instituţiilor care sunt implicate în găzduirea refugiaţilor sirieni în Liban".

"Germania este cel mai bun loc pentru organizarea acestei conferinţe", a adăugat el, fără să precizeze data la care ar putea avea loc.

"În cursul ultimilor trei ani, am acordat ajutor de 100 de milioane de euro refugiaţilor" sirieni, a precizat ministrul german de Externe.

"Astăzi, am decis deblocarea a încă cinci milioane şi furnizarea unui ajutor medical şi umanitar", a anunţat Steinmeier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici