Germania susţine aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, dar cere continuarea reformelor

Germania este pregătită să ofere susţinere Serbiei pentru integrarea în Uniunea Europeană, dar Belgradul trebuie să continue implementarea reformelor şi să rezolve problemele cu Guvernul din Kosovo, afirmă Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

677 afișări
Imaginea articolului Germania susţine aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, dar cere continuarea reformelor

Germania susţine aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, dar cere continuarea reformelor

Sigmar Gabriel a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o miercuri cu Aleksandr Vucici, preşedintele-ales al Serbiei.

Şeful diplomaţiei germane a exprimat susţinere pentru admiterea Serbiei în Uniunea Europeană, fără a putea preciza când s-ar putea produce acest lucru.

Sigmar Gabriel a notat că Serbia constituie un factor de stabilitate în Balcanii de Vest, pledând însă pentru îmbunătăţirea relaţiilor între Belgrad şi Priştina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici